Vierailijat

tiistai 6. tammikuuta 2015

Tammikuussa se taas alkaa

Tammikuu, tuo laihdutushöpötysten luvattu kuukausi. Muutamia päiviä olen jo pohtinut sitä, että eikö laihtumisen sijaan olisi parempi miettiä milloin voi hyvin. Itsensä kiduttamisen sijaan tutkiskelisi omaa oloaan.


Ihmiset keksivät mitä kummallisempia dieettejä ja mielikuvituksellia tai vähemmän sellaisia ruokavalioita,joita kenenkään on mahdotonta koko elämäänsä noudattaa. Sen sijaan kävisivät keskustelua oman kehonsa kanssa.Mikä minulle on hyväksi , mikä saa voimaan hyvin?

Olen kuluneen puolen vuoden aikana keskustellut monien ihmisten kanssa ruoasta ja sen merkityksestä ihmiselle. Ruoka on tärkein polttoaine keholle, se pitää rattaat pyörimässä. Siksi jokaisen pitäisi kuunnella ja tunnustella rehellisesti omia tuntemuksiaan, meillä on jokaisella oma yksilöllinen kehomme eikä kukaan ulkopuolinen voi kertoa mikä juuri itselle sopii. On varmasti paljon yleispäteviä sääntöjä pysyvään painonhallintaan/hyvinvointiin, mutta yhtä ja ainoata oikeata ruokavaliota ei ole.

Itsellä suurimmat harmit aiheutti juurikassokeri. Vaikka olin jo karsinut kotimaiset viljat,hiivan,hapattomattomat maitotuotteet
, suurimman osan hedelmistä sekä tuoreina että kuivattuina, mausteseokset sekä paljon muuta edellisistä aiheutuen.Olo olo jatkuvasti kummallinen, silmien päällä oli "harso", olo oli väsynyt ja nuutunut, päätä särki toistuvasti, olin kärsimätön ja kiukkuinen. Oletin oireiden olleen silloiseen työhöni liittyvää , varmasti osin olikin , mutta valkoinen sokeri kun lensi nurkkaan, parani olokin välittömästi.Sen lisäksi paino tippui kuin itsestään - 17 kg. Vaihdoin siis ruokosokeriin, sokerista en luopunut siis täysin.

Hyvinvointi koostuu niin monesta tekijästä ; ruoka, riittävä lepo,  tyytyväisyydentaso omaan elämään, liikunta. Kun mieli ja keho voivat hyvin, ruokatottumukset ovat kunnossa riippumatta siitä ollaanko " missimitoissa".


Kiloista huolehtimisen sijaan haluan ainakin itse keskittyä hyvään elämään, jossa on paljon onnea ja iloa! Iltapalakseni tänään nautin riisimaitopohjaisen riisipuuron omatekemän marjakiisselin kera sekä kupillisen luomukahvia! Kahvi on poikkeus, yleensä iltatee on valintana ykkönen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti