Vierailijat

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Munkkisunnuntai

Edellispäivänä alkoi tehdä ihan tuhottomasti mieli munkkia . Ihan siis sellaista leivonnaista, ettei kukaan nyt muuta mieti...

Tänä aamuna heräsin ja päätin ; se on munkkisunnuntai. Ensin äänestämään, tietysti oman kunnan naisehdokasta ja sitten kipinkapin kotiin leipomishommiin. Ja koska olen ihana, tein myös perheen miespuoliselle oman taikinan. Itselle gluteeniton pikamunkki-ohje esiin ja vatkaamaan taikinaa!

Kutsuin myös jo omilleen muuttaneen jälkikasvuni osallistumaan kesteihin. Kaikki sujui mainiosti siihen asti, kun munkit jo kookosrasvassa porisivat. Kaapista ei löytynyt sokeroimiseen kelpaavaa sokeria. Karkea ruokosokeri ei tarttunut ja muskovadosokeri.... nou nou, ei toimi. No  munkit paistoin ja ajattelin tekeväni sokerikuorrutteen. Kunnes muistin kaapista löytyvän ihanaa suklaalevitettä vielä purkinpohjallinen! Päivä pelastettu, JEE !




Ohjeen jauhomäärä vaihtelee käytetyistä jauhoista riippuen, itse käytin Semperin finmixiä ja lisäksi n. 1,5 dl mantelijauhoja . Taikinan pitää olla rakenteeltaan sellaista , että pysyy lusikassa mutta ei ole kuitenkaan liian tiivistä. Sopiva koostumus löytyy kokeilun kautta !  

Tätä herkkua on munkkien päällä ja kun 15 vuotta on kulunut viimeisen suklaamunkin syömisestä  , ampaisin tämän makuelämyksen mukana sukkana takaisin lapsuuteen! Varsinainen aikakone! Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti