Vierailijat

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tämä ohje on kopioitu http://appelsiinejahunajaa.blogspot.fi/ ja 
itse sovelsin ohjeen sopimaan siskolleni, joka ei mantelia eikä 
maitoa voi käyttää. Ja ohjehan on lisäksi munaton eli lähes täydellinen
mikäli ympärillä on ruokarajoitteisia ihmisiä! Sokerin sijaan voi 
oletettavasti kokeilla myös muita makeuttajia kuten steviaa tai erytritolia. 

Mahtavan mureat  ja gluteenittomat tahinipikkuleivät
  • 100 gr huoneenlämpöistä margariinia tai voita
  • 100 gr sokeria (käytin ruokosokeria)
  • 140 gr tahini seesamitahnaa (½ am.kuppimittaa +1 rkl)
  • ripaus aitoa vaniljaa tangosta  tai vaniljajauhetta 
  • 170 gr mantelijauhoa tai esim. peruna-, maamanteli- ,maissijauhoa

  • 4 rkl riisijauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää tahini
 ja vanilja ja vatkaa kunnes seos on tasaista .
Lisää joukkoon mantelijauhoa,suolaa,leivinjauhe  ja
 riisijauhoa vähitellen ja taitellen kosteiden aineiden 
joukkoon kunnes seos on tasaista ja kosteaa. 
Jos taikina on liian löysää lisää joukkoon hieman 
mantelijauhoa ja riisijauhoa. Tahinipikkuleipien taikinaa 
ei tule käsitellä liikaa ja valmiin taikinan tulee olla 
sellaista  joka ei liikaa tartu käsiin. Ota taikinasta 
riisijauhotetuilla käsillä pieniä pallosia ja laita ne  leivinpellin 
päällä olevalle leivinpaperille.
Tahinipikkuleivät leviävät jonkun verran uunissa joten niiden 
väliin kannattaa jättää tilaa.Lämmitä uuni 160 C-asteeseen
 ja paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia tai kunnes pikkuleipien
 pinta on saanut kevyesti väriä.Anna pikkuleipien jäähtyä täysin 
ennenkuin irrotat ne leivinalustasta.




1 kommentti: