Tämä ohje on kopioitu http://appelsiinejahunajaa.blogspot.fi/ ja
itse sovelsin ohjeen sopimaan siskolleni, joka ei mantelia eikä
maitoa voi käyttää. Ja ohjehan on lisäksi munaton eli lähes täydellinen
mikäli ympärillä on ruokarajoitteisia ihmisiä! Sokerin sijaan voi
oletettavasti kokeilla myös muita makeuttajia kuten steviaa tai erytritolia.
Mahtavan mureat ja gluteenittomat tahinipikkuleivät
- 100 gr huoneenlämpöistä margariinia tai voita
- 100 gr sokeria (käytin ruokosokeria)
- 140 gr tahini seesamitahnaa (½ am.kuppimittaa +1 rkl)
- ripaus aitoa vaniljaa tangosta tai vaniljajauhetta
- 170 gr mantelijauhoa tai esim. peruna-, maamanteli- ,maissijauhoa
- 4 rkl riisijauhoa
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
ja vanilja ja vatkaa kunnes seos on tasaista .
Lisää joukkoon mantelijauhoa,suolaa,leivinjauhe ja
riisijauhoa vähitellen ja taitellen kosteiden aineiden
joukkoon kunnes seos on tasaista ja kosteaa.
Jos taikina on liian löysää lisää joukkoon hieman
mantelijauhoa ja riisijauhoa. Tahinipikkuleipien taikinaa
ei tule käsitellä liikaa ja valmiin taikinan tulee olla
sellaista joka ei liikaa tartu käsiin. Ota taikinasta
riisijauhotetuilla käsillä pieniä pallosia ja laita ne leivinpellin
päällä olevalle leivinpaperille.
Tahinipikkuleivät leviävät jonkun verran uunissa joten niiden
väliin kannattaa jättää tilaa.Lämmitä uuni 160 C-asteeseen
ja paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia tai kunnes pikkuleipien
pinta on saanut kevyesti väriä.Anna pikkuleipien jäähtyä täysin
ennenkuin irrotat ne leivinalustasta.
Hyvältä näyttää! ;)
VastaaPoista