Vierailijat

perjantai 16. tammikuuta 2015

Herkkusuun herkkuhetkiin!

Iltana muutamana alkoi tehdä ihan mahottomasti mieli riisipiirakoita!
Tuumasta toimeen, kuoreen laitoin ohjeesta poiketen tummaa riisijauhoa, maissijauhoa ja semperin finmix-seosta sekä noin 3  dl vettä.Ohjeessa on käytetty eri jauhoja, joten sekoittelin jauhot ja suolan ensin keskenään ja lisäsin sitten vettä kunnes taikina tuntui hyvältä.  Saa jäädä vähän löysäksi ja leipoessa on hyvä käyttää runsaalla kädellä jauhoja. Itse taputtelen käsin kakkarat soikioiksi ja käytän metallista paistinlastaa kääntäjänä ja myös apulaisena reunojen käännössä rypytysvaiheessa. Täytteeksi keittelin täysjyväriisihiutaleista vesipohjaisen paksuhkon puuron ruususuolalla maustettuna.
Sitten vaan uuniin ja uunista ulos, päälle voisulaa ja avot ; kyllä on hyvää!  :)
Siinä ne nyt ovat, komiat! (Uuniin matkalla)

Ohjeessa luvataan melkoisen monta piirakkaa, mun taikina riitti 17 kappaleeseen. Ehkä tein liian isoja, mutta ovat helpompia sitten täytellä ja rypytellä! Laatu korvaa määrän!

Puodista löytyy riisi- ja maissijauho sekä täysjyväriisihiutaleet, luomuina tietenkin! Paljon muitakin leipojalle tarpeellisia tuotteita, mausteita ja vaikka vähän ideoitakin, paikan päältä kun löytyy leivonnaisista aina vaan innostuva kaupantäti! Ja saa niitä ideoita jakaa myös tänne päin, reseptejä ja näkökulmia ei ole koskaan liikaa! Ihastuttavaa alkavaa viikonloppua, muistakaa syödä hyvin!

2 kommenttia:

  1. Itsekin tekisi mieli leipoa moisia, mutta kun se kananmuna ei enää käy. Ja olisivat niin hyviä munavoin kera... Ehkä täytyy vaan sitten tyytyä lämmittämään ja voitelemaan margariinilla. Kaikkeen tottuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ne on ilman munavoitakin.En kerennyt moista valmistamaan kun piirakat oli jo paremmissa masuissa. 😃 Ja toi täysjyväriisihiutale toimi tosi hyvin ja piirakat oli sitten tietty täyttävämpiäkin!

      Poista